A janë testet e rrepta ose të lëkurës më të mira për alergjitë? Ky test kontrollon gjakun e tyre për antitrupa specifike LGE për të zbuluar se cilat substanca mund të jenë alergjike.

A janë testet e rrepta ose të lëkurës më të mira për alergjitë? Ky test kontrollon gjakun e tyre për antitrupa specifike LGE për të zbuluar se cilat substanca mund të jenë alergjike.

Testet e alergjisë lejojnë një person të zbulojë se cilat substanca janë alergjike për të në mënyrë që ata të mund të planifikojnë përpara dhe të shmangin ato alergene. Testi i lëkurës së lëkurës përcakton se si lëkura e një personi reagon ndaj alergeneve specifike. Ne gjithashtu krahasojmë efektivitetin e testeve RAST me atë të testeve të lëkurës. Përmban antitrupa për një substancë specifike, siç janë kikirikët ose poleni. Këto antitrupa quhen imunoglobulina E, ose antitrupa IgE. Këto antitrupa shkaktojnë skuqje, kruajtje, teshtimë dhe simptoma të tjera që një person përjeton kur ata vijnë në kontakt me një alergjen. Përdoret gabimisht për të përshkruar çdo test laboratori për alergjenët. Në vend të testeve RAST, një mjek ka më shumë të ngjarë të porosis një test të ndryshëm të gjakut të quajtur ELISA, i cili qëndron për provën imunosorbente të lidhura me enzimën. të testeve të alergjisë janë në dispozicion, por më e përdorur shpesh është një provë e lëkurës ose pinprick. Njerëzit që janë alergjikë ndaj këtyre substancave do të zhvillojnë koshere kruarje në këto vende, ndërsa të tjerët pa alergji jo.

 • Shpejtësia e procedurës. Testet e lëkurës janë më të shpejta se testet e gjakut. Një test i lëkurës mund të bëhet në zyrën e mjekut, por në një test RAST ose ELISA, profesionisti mjekësor duhet të dërgojë një mostër gjaku në një laborator për testim.
 • Shpejtësia e rezultateve. Reagimet ndaj një testi të lëkurës zakonisht zhvillohen brenda 15 minutave, ndërsa mund të zgjasë midis disa ditësh dhe 2 javë për të marrë rezultatet e një testi RAST.
 • Saktësia. Testet e lëkurës mund të jenë më të ndjeshme sesa testet e gjakut, megjithëse të dyja metodat konsiderohen të sakta për diagnostikimin e alergjive. Mund të jetë më e vështirë të interpretohen me saktësi rezultatet e testit të lëkurës tek njerëzit me lëkurë më të errët, dhe testet e lëkurës mund të preken nga ilaçet ndërsa testet e gjakut nuk janë.
 • Siguria. Edhe pse është e rrallë, një person mund të zhvillojë një reagim serioz ndaj një alergjen të përdorur në një test të lëkurës. Nuk ka asnjë rrezik për këtë me një test gjaku, të tilla si Rast ose Elisa.
 • Kostoja. Një test i lëkurës kushton më pak se një test RAST ose ELISA për të përpunuar, i cili mund të jetë konsideratë për disa njerëz.

Në disa raste, mjeku i një personi mund të rekomandojë një test gjaku në vend të një lëkure provë Këto raste mund të përfshijnë:

 • Testimin e foshnjave ose fëmijëve të vegjël, pasi testet e gjakut kërkojnë vetëm një gjemba gjilpërë ndërsa testet e lëkurës kërkojnë më shumë
 • Shmangia e rrezikut të një reagimi të fortë alergjik ndaj Një alergjen i fuqishëm
 • duke i lejuar individët të qëndrojnë në ilaçe që mund të ndërhyjnë në një test të lëkurës
 • Minimizimi i rrezikut https://harmoniqhealth.com/al/money-amulet/ të bërjes së një gjendje ekzistuese të lëkurës, siç është psoriasis ose ekzema, më keq

për çfarë mund të provojë rast? /p>

së bashku me diagnostikimin e alergjive aktuale, testet e gjakut mund të përdoren si pjesë e procesit të testimit dhe trajtimit që përdorin mjekët për të provuar përparimin e alergjive tek fëmijët e vegjël.

Prania dhe ndryshimet e Antitrupat LGE në gjak ndihmojnë një mjek të përcaktojë përparimin e alergjive, atë që profesionistët e alergjisë e quajnë ‘Mars alergjik’, që fillon në foshnjëri dhe përparon gjatë fëmijërisë.

Mjekët priren të shmangnin testet e lëkurës për foshnjat, megjithatë. Studiuesit sugjerojnë që përdorimi i procedurave të testimit të gjakut për të diagnostikuar alergjitë herët në jetën e një personi mund të sigurojë përfitimet e mëposhtme:

 • Aftësia për të filluar trajtimin e ndërhyrjes së alergjisë më herët
 • Shmangia e reagimeve të rrezikshme te alergjenet e ushqimit tek foshnjat
 • Potenciali për të parandaluar zhvillimin e astmës
 • Një ulje e shpërthimeve të ekzemës

Procedura e testit RAST është mjaft e drejtpërdrejtë dhe nuk kërkon ndonjë përgatitje.

Ky gjak më pas dërgohet në një laborator, ku i nënshtrohet një baterie testesh që kërkojnë antitrupa që janë zhvilluar në përgjigje të alergeneve specifike.

saktësia e rezultateve

Sipas hulumtimit të alergjisë ushqimore & amp; Edukimi (tarifa), 50-60 përqind e testeve të gjelit të gjakut dhe lëkurës do të japin disa "pozitive false" për alergjitë ushqimore, do të thotë se testi do të tregojë se një person është alergjik ndaj diçkaje kur nuk janë.

Nëse një test gjaku konstaton se një person ka antitrupa për një alergjen specifik, ka të ngjarë që ata të kenë një alergji ndaj substancës, por nuk është i qartë. Më shumë teste mund të jenë të nevojshme. , që vërtet provokojnë një përgjigje alergjike. kanë qenë. Por nuk thotë me siguri se individi është alergjik ndaj substancës. historia, veçanërisht sa ekspozim mund të kenë pasur në alergjen në fjalë.

kur

duhet të merrni një test alergjie? Shtetet e Bashkuara. Prandaj, shumë njerëz mund të përfitojnë nga testimi i alergjisë për të marrë trajtimin e duhur.

Alergjitë mund të ndikojnë në të gjithë trupin. Simptomat kryesore për tu kujdesur përfshijnë:

 • dhimbje barku
 • astma
 • ekzema
 • Hives
 • Sytë kruarje
 • Kongjestioni i hundës
 • Asnjë person nuk ka alergji dhe cilat janë ato alergji. Një mjek gjithashtu do të marrë parasysh historinë mjekësore të individit dhe faktorët e tjerë. Kjo do të thotë që rezultatet e testit nga versione të ndryshme të testit mund të mos përdorin të njëjtën shkallë ose njësi të matjes. Prandaj, është e rëndësishme t’i kërkoni mjekut që të rishikojë rezultatet e provës për të vendosur informacionin në kontekst. në zvogëlimin e vuajtjes së këtyre fëmijëve dhe përparimin e ndjeshmërisë së tyre alergjike. Udhëzime ndihmuese dhe tërheq vetëm nga studimet e rishikuara nga bashkëmoshatarët, institucionet e kërkimit akademik dhe revistat dhe shoqatat mjekësore. Ne shmangim përdorimin e referencave terciare. Ne i lidhim burimet parësore – përfshirë studimet, referencat shkencore dhe statistikat – brenda secilit artikull dhe gjithashtu i rendisim ato në seksionin e burimeve në fund të artikujve tanë. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si ne sigurojmë që përmbajtja jonë është e saktë dhe aktuale duke lexuar politikën tonë editoriale .